• Al meer dan 80 jaar dé buigspecialist

Reverse Engineering bij Buigstaal

Bij Buigstaal Tube Bending krijgen we vaak de vraag of we buisvormige onderdelen kunnen namaken, of beter gezegd, kunnen “reverse engineering.” Het is namelijk niet ongebruikelijk dat bedrijven productietekeningen van specifieke onderdelen zijn kwijtgeraakt, simpelweg door het verstrijken van de tijd of veranderingen in het personeelsbestand.

Bij Buigstaal kunnen we oplossingen bieden voor zulke problemen. Het enige dat wij nodig hebben is een voorbeeld van het gewenste onderdeel. We hebben geavanceerde meetinstrumenten tot onze beschikking waar wij direct mee aan de slag kunnen.

Met deze instrumenten kunnen we een accuraat digitaal beeld van het product maken en xyz coördinaten genereren waarmee wij onze buigmachines kunnen programmeren.

Zoals je hieronder kan zien kunnen we het onderdeel met grote nauwkeurigheid namaken. Het onderste (originele) onderdeel kregen wij van een bedrijf dat oude, klassieke wagens restaureert. Zij konden dit onderdeel niet meer kopen en misten de expertise om het zelf te maken. Wij produceerde de gewenste producten voor hen en zij konden weer verder!

Heb jij ook een onderdeel dat je graag zou willen laten produceren maar waarvan de tekening ontbreekt? Stuur ons een mail via info@buigstaal.nl en wij zullen je helpen.