• Kostenbesparende en duurzame oplossingen

  slide-diensten

Diensten

We zijn sterk in het buigen van buizen, maar doen zo veel meer! Als de specialist in het fabriceren van buisvormige onderdelen voeren wij naast het buigwerk veel aanvullende bewerkingen uit zodat u kunt rekenen op componenten die u direct kun monteren.

Bij Buigstaal hebben wij naast een ervaren team van buigers bijvoorbeeld ook lassers in dienst. We beschikken over een uitgebreid hedendaags machinepark dat ons in staat stelt buizen te spiraliseren en walsen; thermisch te isoleren; verspanen; pijpeinden te bewerken of uw protobouw te verzorgen.

Ons team bestaat uit kundige mensen die kwaliteitsinspecties uitvoeren, herwaarmerken, ontbramen of zich inzetten voor de logistieke voorbereidingen van uw product. Door onze jarenlange ervaring en ons diverse dienstenaanbod kunnen wij een hoop voor u betekenen. Wij combineren vele verschillende werkzaamheden onder één dak en dat levert veel voordelen voor u op.

Als partner van Buigstaal kunt u rekenen op:
⦁ Een korte levertijd
⦁ Totaaloplossingen
⦁ Meer dan 80 jaar ervaring
⦁ Ons sterk probleemoplossend vermogen
⦁ Absolute kwaliteitsproducten

Onze kracht schuilt in het leveren van maatwerk en wij denken dan ook graag met u mee: uw project is onze uitdaging!

Diensten van Buigstaal met o.a. buigen van buizen.

 • Buigen / Walsen (van 4 tot 168 mm)

  Buigstaal Tube Bending is de internationale specialist in buizen buigen, net als een buis walsen en spiraliseren. Wij kunnen buizen in alle ferro en non-ferro materialen buigen, van eenvoudige tot de meest complexe vormen. De gebogen producten worden gebruikt in uiteenlopende industriële toepassingen. Ons bedrijf heeft de beschikking over een uiterst modern CNC-machinepark met de capaciteit om diameters van 4 tot 168 mm van verschillende wanddiktes te verwerken.

 • Thermisch isoleren

  In deze tijd van een groeiend ecologisch bewustzijn en de behoefte de steeds stijgende energiekosten te reduceren, is thermisch isoleren een uitstekende manier om energiebesparende en geluiddempende producten en/of bewerkingen te realiseren. Buigstaal Tube Bending heeft de ervaring en technische knowhow in huis om uitgebreide en complexe isolatie snel en kosteneffectief uit te voeren, zowel als volledig eindproduct of als zelfstandige bewerking.

  Kwaliteit en stabiliteit

  Buigstaal Tube Bending gebruikt isolatiemateriaal met een uitzonderlijke thermische stabiliteit, dat zijn zachte vezelstructuur bewaart tot op de maximum toegestane temperatuur. Het verliest zijn mechanische eigenschappen niet tijdens gebruik en geeft geen geuren en dampen af tijdens het eerste gebruik. Onze RVS-folie is uitermate geschikt voor toepassingen in veeleisende omgevingen zoals hoge vervuiling, corrosieve dampen of vloeistoffen.

 • Oppervlaktetechniek

  Buigstaal Tube Bending heeft goede contacten met bedrijven die gespecialiseerd zijn in oppervlaktebehandelingen. Hierdoor kunnen wij bewerkingen aanbieden, zoals:

  • thermisch en elektrolytisch verzinken;
  • natlakken en poedercoaten;
  • kataforese lakken;
  • beitsen en passiveren;
  • stroomloos vernikkelen
 • Machinale bewerking

  Wij bieden tevens mogelijkheden om (minimale) bewerkingen uit te voeren, zoals:

  • Het boren of frezen van gaten;
  • Het CNC draaien van non-standaard onderdelen;
  • Het aanbrengen van schroefdraden;
  • Het aanbrengen van laskanten volgens standaardnormen.
 • Ultrasoon reinigen

  Ultrasoon reinigen is een zeer effectieve reinigingstechniek. Het reinigingseffect in een ultrasoon bad ontstaat doordat (voor de mens niet-waarneembare) geluidsgolven door het water met de reinigingsvloeistof worden gestuurd. Buigstaal Tube Bending heeft de beschikking over een 1.500 liter ultrasoon bad, waarin wij uw producten kunnen reinigen.

  Welke voordelen heeft reinigen met ultrasoon techniek?

  Het ultrasoon reinigen van de voorwerpen heeft diverse voordelen ten opzichte van handmatig reinigen. De belangrijkste voordelen zijn: Vloeistof bereikt elk hoekje en gaatje. De stromingen in de ultrasoon vloeistof zijn zo sterk dat plaatsen worden bereikt waar met handmatig reinigen onmogelijk bijgekomen kan worden. Doordat ultrasoon reinigen met vloeistof werkt, zijn de kleinste openingen in het te reinigen voorwerp toegankelijk. Door de sterkte van de implosies is de reiniging uiterst grondig en nauwkeurig.

  Nooit beschadigingen

  Bij de juiste toepassing biedt ultrasone reiniging ook de garantie dat uw product niet kan beschadigen, de reiniging vindt immers plaats met behulp van pure vloeistof. Dit in tegenstelling tot handmatig reinigen waarbij altijd gebruikgemaakt wordt van materialen met een stevige structuur die risico inhouden op krassen of andere kleine beschadigingen.

  Hoge snelheid

  Een ander voordeel van ultrasoon reinigen is de snelheid waarmee complexe voorwerpen met veel hoeken en kanten gereinigd kunnen worden. Handmatig schoonmaken van elk hoekje en gaatje kost veel tijd. Doordat de vorm van het product bij ultrasoon reinigen geen invloed heeft op de duur van de reiniging, is er een substantiële tijdsbesparing.

 • MIG/MAG, TIG laswerk

  Voor een groot aantal van onze opdrachtgevers maken wij gebogen producten die meteen geassembleerd kunnen worden tot een eindproduct of die direct als eindproduct worden opgeleverd.

  We zijn ook gespecialiseerd om buiscomponenten samen te stellen middels lassen of solderen. Ons kwaliteitssysteem voor lassen volgens ISO 3834 is door het NIL gecertificeerd. Een lascoördinator (MLT/IWT, gecertificeerd VT-w-2) is aanwezig en bevoegd voor het doen van lasinspecties. Tevens zijn wij Lloyds gecertificeerd voor het overstempelen van materialen.

 • Vervormen + pijpeindbewerking

  Wij zijn in staat om buismateriaal en pijpeindebewerkingen voor u te vervormen en machinaal te bewerken, zoals bijvoorbeeld:

  • Het verjongen of optrompen van de buis;
  • Het gedeeltelijk afplatten en op lengte maken van de buis;
  • Het aanbrengen van rillen en/of randvormen in de buis;
  • Het aanbrengen van schroefdraad;
  • Het aanbrengen van sleufgaten.