• Buizen buigen in kleine tot zeer grote diameters

  • Specialist in Europa en daarbuiten
  • ISO 9001 Certificering
  • Op maat buigen mogelijk
  • Modern CNC-machinepark
  buizen-buigen

Buizen buigen

Bent u op zoek naar een specialist in het buigen van buizen? Of u nou een koperen of een RVS buis wilt buigen of pijpen buigen, wij kunnen het! Bij Buigstaal, een bedrijf met een geschiedenis van meer dan 80 jaar, bent u aan het juiste adres. Wij hebben de capaciteit om buizen koud te buigen in kleine tot grote diameters.

We bieden daarbij veel andere bewerkingen aan zoals vervormen, machinaal bewerken, oppervlaktebehandelingen en thermisch isoleren. Wij beschikken over een team ervaren lassers die diverse technieken als MIG-TIG laswerk kunnen uitvoeren. Door de vele bewerkingen die wij uitvoeren kunnen wij u volledig ontzien en montage klare onderdelen fabriceren.

De engineers van Buigstaal zijn van begin tot eind bij de verschillende projecten rond het buigen van buizen betrokken. Dit kan u een voordeel opleveren in doorlooptijd en een besparing in overbodig laswerk door bijvoorbeeld het buigen van meerdere bochten in een buis.

Buizen buigen van verschillende metalen en diameters

Door onze grote range in buigmachines is het mogelijk om buizen te buigen in uiteenlopende diameters en welke radius dan ook. Wij kunnen daarbij zowel een dunwandige als dikwandige buis buigen en werken met ferro en non-ferro materialen. Wij hebben veel ervaring met het buigen van:

Of het nu gaat om een simpele of zeer complexe vorm, Buigstaal is de juiste partij. Wilt u profielen buigen, een installatiebuis, complexe spiraal of leidingen buigen? Geen klus is ons te gek. Onze moderne machines stellen ons in staat om driedimensionaal, CNC te buigen met diameters tussen de 4 tot 168,3 millimeter.

Wij kunnen verschillende buigtechnieken toepassen en kunnen bijvoorbeeld ook een buis walsen of een koker buigen. Uiteraard kunnen onze engineers u van meer informatie voorzien en advies geven over uw specifieke vraagstuk.

Als het gaat om het buigen van buizen leveren we altijd kwaliteit. Buigstaal beschikt al vele jaren over een ISO 9001 certificaat. Een internationale norm als het gaat om kwaliteitsmanagement. De gebogen delen die we produceren worden grondig geïnspecteerd en gecontroleerd zodat ze altijd zullen voldoen aan de gestelde specificaties.

We beschikken over nauwkeurige meetinstrumenten zoals een digitale meetarm met het vermogen om een gedetailleerd digitaal beeld te maken. Zo kunnen we uw product vanuit iedere positie opmeten. Zo weten we we zeker dat alle bewerkingen en buigingen nauwkeurig zijn uitgevoerd.

Praten met een vakman over het buigen van een buis?

Wilt u advies over uw specifieke vraagstuk als het gaat om het laten buigen van buizen? Of heeft u vragen over een van onze andere diensten ? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

U kunt ons eenvoudig bereiken door een contactformulier in te sturen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Verder kunt u ons ook bereiken door te bellen met +31(0)72-54 01 624 of een e-mail te sturen naar sales@buigstaal.nl.


Offerte aanvragen

  Upload uw werktekening (Max. 20MB)  Over Buigstaal

  Buigstaal Tube Bending heeft zich sinds de oprichting in 1934, ontwikkeld tot een internationaal gerenommeerde specialist in het (koud) buigen en vervormen van buizen en pijpen. Jarenlange ervaring van onze engineers zorgen ervoor dat Buigstaal voor aanvang van een project al een toegevoegde waarde kan bieden. Want juist in de fase van ontwikkeling en ontwerp kunnen de grootste besparingen gerealiseerd worden in bijvoorbeeld doorlooptijd of materiaalkosten.

  Over Buigstaal

  Buizen laten buigen?

  Voorbeelden uit ons portfolio