• Al meer dan 80 jaar dé buigspecialist

Logistieke ketens onder druk. Hoe ga jij ermee om?

Hoe gaat jou bedrijf om met grondstoftekorten en oplopende levertijden bij het plannen van de productie?

Overal ter wereld heeft het Corona virus economieën stilgelegd en kwamen gevoelige logistieke ketens onder druk te staan met gevolgen voor de levertijden, beschikbaarheid, en prijs van grondstoffen zoals verschillende metalen.

Die stijgende prijzen lijken nu te leiden tot grondstoffennationalisme, een ontwikkeling die er op duidt dat steeds meer overheden van grondstofrijke landen ondernemingen, landen, of internationale markten die dergelijke grondstoffen afnemen onder druk zetten.

Deze maand plaatste bank ABN Ambro een artikel op haar website waarin gewaarschuwd wordt voor deze ontwikkeling. Één van de uitleggen die zij geven is de volgende:

“Om de Covid-19 schok op te vangen moesten veel overheden diep in de buidel tasten om de economie op de been te houden. Dit heeft vervolgens geleidt tot een enorme schuldopbouw. De grondstofrijke landen willen de financiële verliezen van de pandemie op de één of andere manier compenseren. En daar past grondstofnationalisme bij.”

Ook ING weidde aandacht aan het ontwrichtende effect die de lock downs hadden op de supply chain in de industriële sectoren. In een ander bericht stippen ze, vanwege die kwetsbare supply chain, een trend van reshoring aan, waarbij productie teruggehaald wordt uit lage loon landen en ondergebracht wordt bij partijen dichter in de buurt. Daarnaast schrijft het financiële instituut dat een Just in case inkoopstrategie, waarbij producten meer op voorraad worden genomen, terrein wint ten koste van een Just in time insteek.

Hoe gaat jullie bedrijf om met de toenemende grondstoftekorten en de kwetsbaarheden in de supply chain? Bent u toevallig op zoek naar een betrouwbare lokale partner voor de productie van uw onderdelen? Bij Buigstaal kunnen we veel voor onze partners betekenen. Wij hebben duidelijk zicht op de schakels in de keten en hebben goede relaties met leveranciers van benodigde materialen voor de productie van uw onderdelen. Neem nu contact met ons op via info@buigstaal.nl, informeer naar de mogelijkheden en laten we samen uw productie plannen!