• Al meer dan 80 jaar dé buigspecialist

Buigstaal, start-ups en de duurzaamheidssector

De afgelopen jaren is Buigstaal zich in toenemende mate gaan oriënteren op nieuwe markten. Hierbij hebben wij steeds meer aansluiting gezocht bij de groeiende duurzaamheidsector.

Kenmerkend voor deze sector is de grote hoeveelheid start-ups die met innovatieve concepten de impact van mensen op de leefomgeving willen verkleinen. Met onze toenadering tot deze markt worden wij een steeds belangrijkere speler in dit ecosysteem.

Een belangrijk segment in deze sector houdt zich bezig met het reduceren van energieverspilling en het hergebruiken van warmte. In toenemende mate wordt het belangrijk om onze energieconsumptie te matigen. De redenen zijn talrijk. Denk aan:

– Het ontzien van het milieu;
– De hoge energieprijzen;
– Het faciliteren van een geleidelijke integratie van duurzame, maar fluctuerende energiebronnen, in het energienetwerk;
– Het bewerkstelligen van een energieonafhankelijk Europa in tijden van internationaal oplopende spanningen.

Bij Buigstaal zijn wij meer en meer onderdelen van warmte terugwinsystemen (wtw-systemen) gaan fabriceren. Deze systemen recyclen restwarmte en zorgen ervoor dat minder energie nodig is om bijvoorbeeld een huis of douchewater op temperatuur te houden.

We leveren niet alleen het buigwerk, zoals spiralen, dat nodig is in deze systemen. Steeds meer voeren wij ook assemblerende taken uit. Nu verrichten wij montagewerk, maar heel binnenkort zal Buigstaal de eerste volledig geassembleerde systemen produceren.

Met ons uitgebreide machinepark, zeer ruime productieruimte, diepgaande ervaring en kennis, zijn wij prima in staat om start-ups te helpen en:

– Producten te ontwikkelen die aansluiten bij productiemogelijkheden en zo het risico op tijdsverspilling te reduceren; 
– Een goed en efficiënt draaiend productieproces op te zetten;
– Assemblage werkzaamheden uit te voeren
– De overstap te maken van een start-up naar een scale-up en de productie op te schroeven.

Wil jij ook weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan nu contact met ons op.