Thermisch isoleren

Wij worden in deze huidige tijd geleid door een groeiend ecologisch bewustzijn en een behoefte om steeds stijgende energiekosten aan te pakken. Door voor slimme, optimaal toepasbare materialen en technologieën te kiezen kan Buigstaal u als klant energiebesparende en geluiddempende producten en/of bewerkingen aanbieden.

Isolatie is toepasbaar op motoren en componenten daarvan, uitlaatsystemen en industriële pijpen en machines. Bij al deze toepassingen is het vaak nodig om complexe en uitgebreide isolatie toe te passen en dankzij onze ervaring en technische know-how kunnen wij snel en kosteneffectief isoleren.

Buigstaal heeft zich in hoge temperatuur isolatie gespecialiseerd. Altijd krachtigere motoren, hoogwaardige katalysatoren en nieuwe materialen in de automotive industrie vragen meer en meer om op maat gemaakte oplossingen.
Wij bieden u producten en bewerkingen aan zoals hitteschermen, uitlaatisolatie en geheel isoleren van non-tubulaire componenten, dankzij onze eigen speciaal ingerichte productie eenheid, zowel voor prototypen als voor seriematige producten.

Isoleren van leidingen wordt met succes toegepast om:


  • Het verlagen van motor compartiment temperaturen.
  • Werknemers en operators te beschermen tegen mogelijke brandwonden.
  • Het verbeteren van uitlaatsysteem efficiency, dankzij hogere temperaturen in de uitlaat.
  • Het beschermen van leidingen , bedrading en spoelen tegen hitte gegenereerd door motoren en uitlaatsystemen.
  • Verminderen van het risico op branden door hydraulische vloeistoffen die in contact kunnen komen met hete oppervlakken.

Buigstaal gebruikt isolatie materiaal met uitzonderlijke thermische stabiliteit, dat zijn zachte vezelstructuur bewaart tot op de maximum toegestane temperatuur. Het verliest zijn mechanische eigenschappen niet tijdens gebruik, noch geeft het geuren en dampen af tijdens het eerste gebruik.

Onze RVS folie is uitermate goed geschikt voor toepassingen in veeleisende omgevingen zoals hoge vervuiling, corrosieve dampen of vloeistoffen.
Producten kunnen wij vanzelfsprekend volledig voor u vervaardigen maar indien gewenst kan Buigstaal het isoleren ook als zelfstandige bewerking aanbieden en levert u de producten toe.
Deze combinatie is uniek en zult u nergens anders vinden.

Nadere technische informatie over onze isolatie kan u op aanvraag toegezonden worden.