Over ons

Torpedo Nederland

De Torpedo Nederland is lokaal en internationaal krachtig in metaal. De organisatie bestaat uit twee werkmaatschappijen, beiden gespecialiseerd in verschillende disciplines metaalbewerking. Torpedo Machining is uw partner op het gebied van verspanen en metaalconstructies in combinatie met (zwaar) laswerk en assemblage; Buigstaal Tube Bending is uw specialist in het buigen en bewerken van alle mogelijke metalen. De nauwe samenwerking tussen de bedrijven maakt het mogelijk om klanten het onestopshopping-principe te bieden.

 

Historie

Torpedo Machining begon in 1963 in de haven van IJmuiden, destijds onder de naam Van der Wel. Het bedrijf verrichtte oorspronkelijk reparatiewerkzaamheden op vissersboten. De tweede stap was de toenmalige Hoogovens (tegenwoordig Tata Steel) en tegenwoordig bedient de organisatie diverse zware industrie in heel Nederland en Europa. Buigstaal Tube Bending heeft zich vanaf 1934 ontwikkeld tot een internationaal gerenommeerd specialist in het (koud) buigen en vervormen van pijpen en buizen.

 

Multidisciplinair

Onze werkmaatschappijen Torpedo Machining en Buigstaal Tube Bending kunnen alle soorten metaal en onderdelen maken en bewerken tot onderdelen, halffabricaten of totaalproduct. Wij leveren al onze producten 100% fabrieksklaar. Met alle metaaldisciplines onder een dak en een nauwe samenwerking tussen de organisaties biedt u onestopshopping in de breedste zin van het woord: uw project is onze uitdaging.

 

Geavanceerd machinepark

Zowel de machines van Torpedo Machining als het machinepark van Buigstaal Tube Bending zijn hypermodern en geavanceerd. De bedrijven beschikken beiden over deskundig en vakbekwaam personeel dat altijd het beste rendement uit de machines kan halen en actief meedenkt over te behalen tijd- en kostenbesparingen.

 

Werksectoren

Zowel grote als kleine afnemers kunnen terecht bij Torpedo Nederland. De sectoren waarvoor wij werken, zijn zeer divers, bijvoorbeeld:

  • offshore;
  • petrochemie;
  • automotive;
  • (wind)energiesector;
  • voedselindustrie;
  • agrarische industrie;
  • nucleaire en ruimtevaartindustrie;
  • defensie

 

Certificeringen

Torpedo Nederland (Torpedo Machining en Buigstaal Tube Bending) beschikt over de volgende certificeringen:
* NEN-EN-ISO 9001,
* NEN-EN-ISO 3834 deel 2

De Torpedo Nederland is daarnaast aangesloten bij de Koninklijke Metaalunie, de grootste brancheorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal.

Meer informatie over onze diensten of een offerte op maat?

Neem direct contact met ons op via 072 - 54 01 624

of stuur ons een e-mail.