Thermisch isoleren

In deze tijd van een groeiend ecologisch bewustzijn en de behoefte de steeds stijgende energiekosten te reduceren, is thermisch isoleren een uitstekende manier om energiebesparende en geluiddempende producten en/of bewerkingen te realiseren. Buigstaal Tube Bending heeft de ervaring en technische knowhow in huis om uitgebreide en complexe isolatie snel en kosteneffectief uit te voeren, zowel als volledig eindproduct of als zelfstandige bewerking.

Toepassingen

Thermische isolatie is onder meer toepasbaar op motoren en componenten hiervan, uitlaatsystemen en industriële pijpen en machines. Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de zogenaamde hoge temperatuur isolatie, waardoor tevens hitteschermen, uitlaatisolatie en volledig isoleren van non-tubulaire componenten tot de mogelijkheden behoort, zowel voor prototypen als seriematige producten. Daarnaast biedt het isoleren van leidingen de volgende voordelen:

  • Het verlagen van de temperaturen in het motorcompartiment;
  • Werknemers en operators worden beschermd tegen mogelijke brandwonden;
  • Het verbeteren van uitlaatsysteemefficiency dankzij hogere temperaturen in de uitlaat;
  • Het beschermen van leidingen, bedrading en spoelen tegen hitte, gegenereerd door motoren en uitlaatsystemen;
  • Verminderen van het risico op branden door hydraulische vloeistoffen die in contact kunnen komen met hete oppervlakken.

Kwaliteit en stabiliteit

Buigstaal Tube Bending gebruikt isolatiemateriaal met een uitzonderlijke thermische stabiliteit, dat zijn zachte vezelstructuur bewaart tot op de maximum toegestane temperatuur. Het verliest zijn mechanische eigenschappen niet tijdens gebruik en geeft geen geuren en dampen af tijdens het eerste gebruik. Onze RVS-folie is uitermate geschikt voor toepassingen in veeleisende omgevingen zoals hoge vervuiling, corrosieve dampen of vloeistoffen.