Ultrasoon techniek

Ultrasoon reinigen is een zeer effectieve reinigingstechniek. Het reinigingseffect in een ultrasoon bad ontstaat doordat (voor de mens niet-waarneembare) geluidsgolven door het water met de reinigingsvloeistof worden gestuurd. Buigstaal Tube Bending heeft de beschikking over een 1.500 liter ultrasoon bad, waarin wij uw producten kunnen reinigen.

Welke voordelen heeft reinigen met ultrasoon techniek?

Het ultrasoon reinigen van de voorwerpen heeft diverse voordelen ten opzichte van handmatig reinigen. De belangrijkste voordelen zijn: Vloeistof bereikt elk hoekje en gaatje
De stromingen in de ultrasoon vloeistof zijn zo sterk dat plaatsen worden bereikt waar met handmatig reinigen onmogelijk bijgekomen kan worden. Doordat ultrasoon reinigen met vloeistof werkt, zijn de kleinste openingen in het te reinigen voorwerp toegankelijk. Door de sterkte van de implosies is de reiniging uiterst grondig en nauwkeurig.

Nooit beschadigingen

Bij de juiste toepassing biedt ultrasone reiniging ook de garantie dat uw product niet kan beschadigen, de reiniging vindt immers plaats met behulp van pure vloeistof. Dit in tegenstelling tot handmatig reinigen waarbij altijd gebruikgemaakt wordt van materialen met een stevige structuur die risico inhouden op krassen of andere kleine beschadigingen.

Hoge snelheid

Een ander voordeel van ultrasoon reinigen is de snelheid waarmee complexe voorwerpen met veel hoeken en kanten gereinigd kunnen worden. Handmatig schoonmaken van elk hoekje en gaatje kost veel tijd. Doordat de vorm van het product bij ultrasoon reinigen geen invloed heeft op de duur van de reiniging, is er een substantiële tijdsbesparing.